آيا گوش دادن به موسيقي موجب بروز اختلال در خواب مي شود؟
اكثر مردم در طول روز و غالباً نزديك زمان خواب به موسيقي گوش مي دهند تا آرامش بيابند. اما تحقيقات نشان مي دهد اين كار منجر به بروز اختلال خواب مي شود.
به گزارش برنا و به نقل از ساينس ديلي، محققان دانشگاه بايلور تكزاس آمريكا، رابطه بين گوش دادن به موسيقي و خواب را مورد بررسي قرار داده و بر مكانيزمي كه به ندرت مورد كاوش قرار گرفته تمركز كردند: تصاوير غيرارادي موسيقي موسوم به "كرم گوش" كه زماني اتفاق ميافتد كه آهنگ بارها و بارها در ذهن فرد پخش ميشود. اين موارد معمولاً هنگام بيداري اتفاق ميافتد، اما محققان دريافتند كه اين موارد در هنگام تلاش براي خواب نيز اتفاق ميافتد.
«مايكل اسكولين»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره ميگويد: «مغز ما حتي در هنگام عدم پخش موسيقي، همچنان به پردازش موسيقي ادامه ميدهد. همه ميدانند كه گوش دادن به موسيقي احساس خوبي دارد. نوجوانان و جوانان به طور مرتب در نزديكي زمان خواب موسيقي گوش ميدهند. هرچه بيشتر به موسيقي گوش دهيد، بيشتر احتمال دارد كرم گوش بگيريد و روند خوابيدن به تاخير بيفتد. در نتيجه اختلال خواب روي ميدهد.»
افرادي كه به طور مرتب شبها دچار كرم گوش ميشوند (يك يا چند بار در هفته)، در مقايسه با افرادي كه بندرت كرم گوش را تجربه ميكنند، شش برابر بيشتر با كيفيت خواب پايين روبرو هستند.
با كمال تعجب، اين مطالعه نشان داد كه برخي از موسيقيهاي دستگاهي بيشتر از موسيقي غنايي منجر به كرم گوش شده و كيفيت خواب را مختل ميكند.
اسكولين گفت: «تقريباً همه فكر ميكنند موسيقي خواب آنها را بهبود مي بخشد، اما ما دريافتيم كساني كه بيشتر به موسيقي گوش ميدهند بدتر ميخوابند.»
اين مطالعه نشان داد افرادي كه بيشتر عادت به گوش دادن به موسيقي دارند، كرم گوش مداوم و كاهش كيفيت خواب را تجربه ميكنند. اين نتايج برخلاف اين تصور است كه موسيقي به عنوان يك خواب آور ممكن است به خواب كمك كند.
سازمانهاي بهداشتي معمولاً گوش دادن به موسيقي آرام قبل از خواب را توصيه ميكنند اما اسكولين به طور عيني نشان داده است كه مغز در خواب حتي پس از توقف موسيقي به پردازش موسيقي براي چندين ساعت ادامه ميدهد.
پر كردن دندان
- یکشنبه ۰۲ مرداد ۰۱ ۱۸:۱۶ ۱۵ بازديد
- ۰ نظر