بهبوديافتگان از كرونا تا يكسال بعد با خطر ابتلا به افسردگي و اختلالات خواب مواجه خواهند شد
مطالعه انجام شده روي سوابق سلامتي ميليونها آمريكايي نشان ميدهد ابتلا به كرونا خفيف يا شديد ميتواند خطر ابتلا به اضطراب، افسردگي، اختلالات خواب، اختلال مصرف مواد مخدر، زوال شناختي و اختلالات خواب را تا حدود يك سال پس از ابتلا به اين بيماري تا 50 درصد افزايش دهد.
بهبوديافتگان از كرونا تا يكسال بعد با خطر ابتلا به افسردگي و اختلالات خواب مواجه خواهند شد
گروه دانش "تيتريك"؛ در اين تحقيق پرونده سلامتي حدود 150000 نفر مبتلا به كوويد-19 كه بين مارس 2020 تا ژانويه 2021 بيماري آنها تشخيص داده شده، با وضعيت دو گروه كنترل شامل بيش از پنج ميليون نفر مورد بررسي قرار گرفتند.
محققان ابتلا به بيماريهاي مختلفي شامل افسردگي، اختلالات اضطراب يا استرس، مشكلات خواب، زوال عقل، خستگي، اختلالات مصرف مواد مخدر و اعتياد به مواد افيوني را مورد بررسي قرار دادند.
محققان دريافتند بيش از 18 درصد از بيماران مبتلا به كوويد در يك سال پس از بهبودي از كرونا حاد، يك يا چند مورد از مشكلات سلامت رواني را تجربه كردهاند. اين در حالي است كه در حدود 12 درصد گروههاي كنترل، چنين وضعيتي داشتند. اين بدان معنا است كه افراد مبتلا به كوويد بيش از 50 درصد بيشتر از افرادي كه دچار كرونا شدهاند، در معرض مشكلات سلامت روان هستند.
كرونا و ابتلا به بيماريهاي مربوط به سلامت روان
به صورت كلي مطالعات مختلف حاكي از آن است كه طي بيش از دو سال گذشته، همه گيري كرونا تاثير رواني بسياري روي زندگي افراد گذاشته است. با اين وجود مطالعه اخير ميگويد در حالي كه در شرايط كنوني تقريبا اكثر افراد از همه گيري كرونا به ستوه آمده و مشكلات بسياري را به دليل همين شرايط گذراندهاند، اما افرادي كه به كوويد-19 مبتلا شدهاند تحت فشار بيشتري بوده و اين بيماري حتي ميتواند روي سلامت روان آنها تاثيرگذار باشد.
مطالعه جديد برگرفته از تجزيه و تحليل مشابه انجام شده توسط Al-Aly و همكارانش است كه اخيرا به بررسي رابطه بين كرونا و عوارض قلبي عروقي پرداخته است. مطالعه قبلي در نشريه Nature Medicine منتشر شد كه نشان ميداد نجات يافتگان از كرونا 55 درصد بيشتر احتمال دارد كه به بيماري قلبي عروقي جدي، پس از بهبودي دچار شوند.
- یکشنبه ۱۵ اسفند ۰۰ ۱۳:۱۴ ۲۴ بازديد
- ۰ نظر