نرخ سواد سلامت جنسي در ايران پايين است

به گفته يك متخصص سلامت باروري جنسي؛
نرخ سواد سلامت جنسي در ايران پايين است

كلينيك سلامت جنسي


يك فلوشيپ طب جنسي گفت: آموزش هاي باروري جنسي پيش از ازدواج براي زوجين كافي نيست؛ بعد از ازدواج هم زوجين با مشكلاتي مواجه مي شوند كه نياز است آگاهي و نگرش دقيقي در باب باروري جنسي داشته باشند.

زهره كشاورز، دكتراي تخصصي سلامت باروري، سكستراپيست و فلوشيپ طب جنسي در گفتگو با خبرنگار سيناپرس درباره اهميت سواد سلامت جنسي و نقش باورهاي نادرست در بروز مشكلات جنسي افراد در جامعه گفت: در دنياي امروزي براي اينكه هر فردي كاركرد مطلوب و بهينه داشته باشد، بايد طيف وسيعي از توانايي ها و شايستگي ها را كسب كند و سواد كافي در زمينه هاي لازم را به دست بياورد. يكي از مهمترين اين توانايي ها دريافت آموزه هاي مربوط به سلامت است. از نگاه سازمان بهداشت جهاني، سواد سلامت يعني كسب مهارت هاي شناختي و اجتماعي كه تعيين كننده ظرفيت و توانايي افراد در پردازش، درك و به كارگيري اطلاعات دريافت شده است به طوريكه منجر به تصميم گيري مناسب و ارتقاي سلامت فرد مي شود.

وي با اشاره به گسترش آموزه هاي مربوط به سلامت در كشور گفت: گسترش سواد سلامت در كشورها متفاوت است؛ مطالعات در ايران نشان مي دهد كه اين نوع آگاهي در كشورمان وضعيت چندان مطلوبي ندارد؛ بنابراين نياز است افراد در بسياري از زمينه ها آموزش هايي در راستاي افزايش آگاهي خويش بيفزايند، تا نرخ سلامت در جامعه ارتقا پيدا كند.

سواد دانشگاهي با سواد سلامت همخواني دارد
كشاورز ميزان سواد سلامت را با تحصيلات افراد مرتبط دانست و گفت: مطالعات نشان داده اند كه سواد سلامت با ميزان تحصيلات افراد هم ارتباط دارد. هر چقدر افراد سواد دانشگاهي بالاتري داشته باشند، اطلاعات بيشتري هم در زمينه سلامت و به ويژه سلامت جنسي دارند. اما در برخي موارد هم ممكن است ميزان آگاهي افراد در بحث سلامت علارغم داشتن تحصيلات دانشگاهي، همچنان مغفول مانده باشد.

وي افزود: در اين شرايط بايد رويكردهاي ويژه آموزشي را عملياتي كرد. اين آموزش ها بايد به صورت متمركز اتفاق بيفتد، به ويژه در حوزه سلامت و مسائل باروري جنسي. در اين زمينه وراي اطلاعاتي كه افراد از منابع گوناگون دريافت مي كنند، بايد به عنوان يك دانش مجزا به كسب آموزش بپردازند. اينكه چه فردي به آموزش و اشاعه آگاهي در اين زمينه مي پردازد اهميت زيادي دارد؛ با توجه به مطالعاتي كه در كشور درباره سطح سلامت باروري جنسي در زوجين انجام شد، بايد گفت، علاوه بر اينكه دانش افراد در اين حوزه كم است، جستجوگري و نحوه پردازش اطلاعات افراد در اين زمينه هم ضعف دارد. گفتني است، امروزه جامعه ما نيازمند آموزش از راه درست براي افزايش ارتقاي سلامت جنسي و باروري است.

به گفته كشاورز، منابعي كه افراد براي كسب آگاهي در زمينه افزايش سواد سلامت جنسي به آن رجوع مي كنند، اهميت زيادي دارد. بايد گفت، اغلب اين منابع فاقد اعتبار علمي است؛ نظير فضاي مجازي. به همين دليل ممكن است منجر به اشاعه يك سري باورهاي نا كارامد و نادرست در بطن جامعه شود.

كشاورز عدم درك و پردازش صحيح را ديگر معضل در بحث آگاهي و سلامت جنسي دانست و گفت: مساله ديگر اين است كه گاهي دسترسي به اطلاعات و منابع دقيق هم وجود دارد؛ اما درك و پردازش صحيحي از سوي افراد حاصل نمي شود. يكي از نتايج افزايش سواد سلامت اين است كه افراد توانمند شوند تا آگاهي و نگرش مناسبي نسبت به اين مساله به وجود بيايد. بنابراين علاوه بر دسترسي به منابع علمي معتبر، درك و پردازش صحيح مي تواند منجر به اخذ تصميمات درست و آگاهانه شود.

وي افزود: در زمينه سلامت باروري جنسي نياز است به زوج ها آموزش هاي كافي داده شود. اين آموزش ها صرفا با دوران پيش از ازدواج كامل نمي شود. يعني آموزش هايي كه در دوران پيش از ازدواج داده مي شود، در طول زندگي مشترك هم بايد تداوم داشته باشد چراكه بعد ازدواج هم زوجين با مسائلي مواجه مي شوند كه نياز است آگاهي و نگرش دقيقي در باب باروري جنسي كسب كنند؛ بنابراين لازم است ارتقاي آموزش ها و تدام سواد سلامت باروري جنسي در زوجين بعد از ازدواج هم لحاظ شود.

ايمپلنت دندان فوري در تهران

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.