« چاي » باعث كاهش سكته مغزي ميشود؟
اگر ميخواهيد بدانيد كه قهوه و چاي چگونه ميتواند به كاهش خطر سكته مغزي كمك كند، اين گزارش تا انتها دنبال كنيد؛
محققان ميگويند افرادي كه روزانه مقدار استانداردي قهوه و چاي مينوشند كمتر در معرض خطر سكته مغزي و زوال عقل هستند. كارشناسان ميگويند اين فقط يكي از فوايد مصرف روزانه قهوه يا چاي است. آنها ميگويند اين نوشيدنيها حاوي فلاونوئيدها و مواد ديگري هستند كه ميتواند سلامتي هر فرد را تقويت كند.
با اين حال، آنها هشدار ميدهند كه قهوه يا چاي بيش از حد ميتواند الگوهاي خواب را به دليل سطح كافئين مختل كند و همچنين نگراني هاي ديگري براي سلامتي ايجاد كند. محققان ميگويند مصرف هر دو يا يكي از اين نوشيدنيها ممكن است خطر سكته مغزي و زوال عقل را كاهش دهد. مطالعهاي كه به تازگي توسط محققان دانشگاه پزشكي تيانجين منتشر شد، نشان ميدهد كه افراد سالم بين ۵۰ تا ۷۴ سال كه دو تا سه فنجان قهوه يا سه تا پنج فنجان چاي در روز مينوشند - يا تركيبي از چهار تا شش فنجان از هر دو در روز - كمترين ميزان بروز سكته مغزي و زوال عقل را در ميان ۳۶۵۶۸۲ شركت كننده داشتهاند.
چاي قهوه
محققان افرادي را از Biobank بريتانيا كه بين سالهاي ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ استخدام شده بودند تا سال ۲۰۲۰ مورد بررسي قرار دادند و مصرف قهوه و چاي آنها را بررسي كردند. خطر ابتلا به سكته مغزي در افرادي كه مقادير بيشتري قهوه يا چاي مينوشيدند، در مقايسه با افرادي كه هيچ كدام را مصرف نميكردند، ۳۲ درصد و خطر ابتلا به زوال عقل را ۲۸ درصد كاهش داد. اين مطالعه همچنين نشان داد كه مصرف قهوه به تنهايي يا در تركيب با چاي با كاهش خطر زوال عقل پس از سكته مغزي مرتبط است.
فوايد قهوه و چاي
متخصصان مراقبتهاي بهداشتي ميگويند كه فوايد سلامتي قهوه و چاي فراتر از وجود كافئين در آن است. دكتر اسكات كايزر، مدير سلامت شناختي سالمندان موسسه علوم اعصاب اقيانوس آرام در اين باره ميگويد: «در حالي كه كافئين مطمئناً يك مخرج مشترك كليدي است، قهوه و چاي هر دو از گياهاني با تركيبات شيميايي بسيار بسيار مفيد از جمله آنتي اكسيدانهاي قوي به دست ميآيد. كايزر ، متخصص تغذيه ميگويد: "تحقيقات گسترده و رو به رشدي فوايد برخي از غذاها را براي سلامت مغز نشان ميدهد به ويژه آنهايي كه سرشار از آنتي اكسيدانها و ساير تركيبات محافظ عصبي است." به عنوان مثال در چندين مطالعه، سطوح بالاتر دريافت فلاونوئيد با كاهش خطر ابتلا به بيماري آلزايمر مرتبط است. او توضيح داد: «اين مواد مغذي گياهي – مواد شيميايي كه گياهان براي حفظ سلامت خود توليد ميكند در واقع ميتوانند التهاب را در مغز كاهش دهد، از سلولهاي مغز در برابر آسيب محافظت كند، از يادگيري و حافظه حمايت كند و مزاياي آشكار ديگري براي سلامت مغز به ارمغان بياورد.»
چاي قهوه
نويسندگان اين مطالعه ميگويند كه Biobank بريتانيا نمونه سالم تري از مردم را نسبت به جمعيت عمومي منعكس ميكند كه ميتواند توانايي تعميم ارتباط بين قهوه و چاي و مزاياي احتمالي آنها را محدود كند. همچنين، تعداد نسبتاً كمي از افراد نمونه دچار زوال عقل يا سكته مغزي شدند كه به اذعان آنها ميتواند برونيابي دقيق نرخها را به جمعيتهاي بزرگتر دشوار كند. با اين حال، آنها نوشتند: «يافتههاي ما نشان ميدهد كه مصرف متوسط قهوه و چاي، بهصورت جداگانه يا تركيبي، با خطر كمتر سكته مغزي و زوال عقل مرتبط است». ميشل راخ، متخصص تغذيه در Actor’s Fund Home در انگلوود، نيوجرسي، در يك گزارش اعلام كرد كه قهوه با ساير فوايد سلامتي مانند كاهش خطر بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت نوع ۲، بيماري پاركينسون، سرطان هاي خاص و سيروز مرتبط است. با اين حال، يك نقطه ضعف نيز وجود دارد. راوچ گفت: «نوشيدن قهوه و چاي، وقتي بيش از حد انجام شود، مضراتي دارد. چاي و قهوه حاوي تركيباتي به نام تانن هستند كه در صورت مصرف بيش از حد مي توانند در جذب آهن اختلال ايجاد كنند. اين تاننها همچنين ميتواند باعث ايجاد لكه روي دندان ها در هنگام تجمع روي ميناي دندان شود. راوش ميگويد : "كافئين و آنچه مردم به قهوه و چاي اضافه ميكنند ميتواند مشكل ساز باشد."
همچنين او اذعان داشت:" كافئين موجود در چاي نيز مانند قهوه در صورت مصرف بيش از حد ميتواند باعث ايجاد مشكل شود و منجر به بيقراري، لرزش، ضربان قلب سريع، بيخوابي و اضطراب شود. كافِين موجود در چاي ممكن است با برخي از داروهاي قلب و فشار خون تداخل داشته باشد. اگر شكر، عسل، خامه و ساير مواد پر كالري يا چربي به آن اضافه شود، ممكن است مزاياي سلامتي چاي و قهوه از بين برود."
چاي قهوه
مصرف چه ميزان از چاي و قهوه كافي است؟
نانسي بلچر، يكي از بنيانگذاران و مدير اجرايي مركز سلامتي ضد پيري وينونا، در يك گزارش ميگويد: مثل هر چيزي در زندگي، حفظ تعادل ضروري است. نوشيدن سه تا پنج فنجان در روز به نقطه شيرين ارائه فوايد سلامتي بدون عوارض جانبي منفي ميرسد. وي گفت: با اين حال، اين مطالعه نشان ميدهد كه مصرف متوسط قهوه و چاي، به طور جداگانه يا تركيبي، ممكن است خطر سكته مغزي و زوال عقل را كاهش دهد. كايزر افزود: بهترين شرط شما، مثل هميشه، اين است كه با پزشك، متخصص تغذيه يا ساير متخصصان مراقبت هاي بهداشتي مشورت كنيد تا همه خطرات و فوايد را بسنجيد و تعيين كنيد كه چه چيزي براي شما بهترين است. مهمتر از همه، اين مطالعه اين ايده را تقويت ميكند كه مي بايست به سلامت مغز خود فكر كنيم چرا كه نوشيدن چاي يا قهوه به كاهش خطر ابتلا به سكته مغزي يا زوال عقل را كمتر ميكند.
- سه شنبه ۲۱ دی ۰۰ ۱۷:۵۱ ۲۹ بازديد
- ۰ نظر