تاثيرات كتاب در دوران كودكي بر مغز در پيري
هر چه تعداد كتابهايي كه در خانهها در دوران كودكي وجود داشته باشد، كاهش عملكرد شناختي در دوران پيري كندتر خواهد بود.
به گزارش روزپلاس، بدون شك يكي از ترسناك ترين چيزها در دوران پيري كاهش عملكرد شناختي مغز است. يك مطالعه جديد از دانشگاه حيفا نشان مي دهد كه محيط كودك در خانه ميتواند بر عملكرد مغز در سنين بالا تأثير گذارد.
مغز ما با افزايش سن پير ميشود و اين روند اغلب باعث كاهش عملكرد شناختي ميشود. بسياري از مطالعات اخير در تلاش هستند تا راههايي براي كاهش اين موضوع يا حداقل عواملي كه آن را پيش بيني ميكنند، بيابند. اكنون، يك مطالعه جديد از دانشگاه حيفا عامل مشتركي را پيدا كرده است كه ميتواند اين كار را انجام دهد. بر اساس اين مطالعه، خواندن كتاب در دوران كودكي بر روند پيري مغز ما تأثير ميگذارد.
اين مطالعه نشان داد كه هر چه تعداد كتابهايي كه در خانهها در دوران كودكي وجود داشته باشد، كاهش عملكرد شناختي در دوران پيري كندتر خواهد بود.
تواناييهاي شناختي از مغز در برابر انحطاط در دوران پيري محافظت ميكند
دكتر گاليت واينستاين، ويراستار اين مطالعه گفت: توسعه تواناييهاي شناختي در دوران كودكي ميتواند «ذخيرههايي» ايجاد كند كه از مغز در برابر انحطاط در دوران پيري محافظت ميكند.
او افزود: ما در واقع مواجهه با كتاب و نه خود مطالعه را بررسي كرديم. فرضيه اين بود كه قرار گرفتن در معرض تعداد زيادي كتاب در خانه ميتواند يك محرك با تأثير مثبت در طول زمان باشد.
زوال شناختي پديدهاي است كه ميتواند با افزايش سن رخ دهد و بر توانايي ما براي درك، به خاطر سپردن و عملكرد اجتماعي تأثير ميگذارد. تحصيلات دانشگاهي، فعال كردن مغز به طرق مختلف مانند يادگيري زبان، حل جدول كلمات متقاطع و همچنين شركت در اجتماعات از مواردي كه ممكن است خطر زوال شناختي را با افزايش سن كاهش دهد. اما همانطور كه گفته شد، محققان به دنبال راههاي بيشتري براي پيشگيري از آن هستند.
در مطالعه كنوني منتشر شده در مجله Dementia and Geriatric Cognitive Disorders، واينستين، از دانشكده بهداشت عمومي در دانشگاه حيفا، همراه با دكتر الا كوهن شوارتز از گروه بهداشت عمومي در دانشگاه بن گوريون و نوام داماري؛ از مركز تحقيقات چند رشتهاي در سالمندي، رابطه بين تعداد كتاب در خانه كودكي يك فرد و عملكرد شناختي بزرگسالان بالاي ۶۵ سال را بررسي كرد.
اين مطالعه بر اساس دادههاي بررسي سلامت، پيري و بازنشستگي در اروپا (SHARE) انجام شد و شامل ۸۲۳۹ نفر ۶۵ ساله و بالاتر از ۲۷ كشور در سراسر اروپا بين سالهاي ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ بود. اكثر شركتكنندگان در مطالعه گزارش دادند كه بين ۱۱ تا ۲۵ كتاب داشتند.
خانه را با كتاب پر كنيد
نتايج مطالعه نشان ميدهد كه هرچه كتابخانه خانگي بزرگتر باشد، عملكرد حافظه كوتاهمدت و بلندمدت و رواني كلامي در افراد مسن بدون توجه به سطح تحصيلات يا ويژگيهاي اجتماعي و اقتصادي بهتر است.
واينستين گفت: يافتههاي ما نقش احتمالي كتابخانه خانگي را در حفظ سلامت شناختي و كاهش سرعت پيري مغز در دهههاي بعد نشان ميدهد.
كوهن شوارتز اضافه كرد: اگر بتوان عوامل مرتبط با پيري شناختي را در دوران كودكي شناسايي كرد، ممكن است بتوان عملكرد شناختي را در دوران پيري بهتر حفظ كرد.
كتاب بيشتر؛ زندگي سالم تر
به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض تعداد زيادي كتاب در دوران كودكي ميتواند تواناييهاي شناختي كودكاني را كه ياد ميگيرند از خواندن، كسب آموزش و ساير مهارتهاي شناختي لذت ببرند، افزايش دهد و بنابراين «ذخيرههايي» ايجاد ميكند كه آنها را در برابر فرآيند انحطاط مغزي محافظت ميكند.
همچنين اين امكان وجود دارد كه كودكاني كه در خانه خود در معرض كتابهاي زيادي قرار گرفته اند، سبك زندگي سالم تري را در طول زندگي خود داشته باشند، كه در رژيم غذايي سالم، ورزش و سيگار نكشيدن منعكس ميشود كه به حفظ تواناييهاي شناختي در دوران پيري كمك ميكند.
واينستين به اين نتيجه رسيد كه اين مطالعه به آگاهي از اهميت شرايط محيطي كودكان براي سلامت مغز آنها در سنين بالا ميافزايد. تحقيقات بيشتري براي يادگيري در مورد پيامدهاي دراز مدت براي مغز لازم است.
- یکشنبه ۱۴ آذر ۰۰ ۱۸:۲۶ ۳۳ بازديد
- ۰ نظر