افزايش مرگ‌ومير بيماران مغز و اعصاب در دوران كرونا

نتايج يك پژوهش نشان داد

افزايش مرگ‌ومير بيماران مغز و اعصاب در دوران كرونا

 

متخصص مغز و اعصاب

 

بررسي‌هاي يك مطالعه نشان داد كه در طول همه‌گيري، افرادي كه دچار سكته‌هاي مغزي جزئي و ساير بيماري‌هاي غيرتهديدكننده زندگي بودند، از مراقبت‌هاي بيمارستاني اجتناب كردند كه اين موضوع، منجر به نرخ بالاتر و قابل توجه مرگ‌ومير در شرايط بحراني شد. همچنين افزايش بروز سكته مغزي و خون‌ريزي داخل جمجمه‌اي در طول همه‌گيري نيز باعث افزايش قابل توجه مرگ و مير در بيمارستان شده است.


به گزارش ايسنا، همه‌گيري اخير كوويد-19 منجر به بسياري از موقعيت‌هاي غيرمنتظره و خسارات شديد مردم شده است. اين بيماري همه‌گير، روان جامعه را به شكلي پايدار دچار آسيب كرد. بررسي‌ها نشان داده كه كوويد-۱۹ باعث ايجاد عوارض زياد براي بيماران مغز و اعصاب مي‌شود.


همچنين ترس از اين بيماري و ترس فرد از ابتلا به كوويد-۱۹ در حين مراجعه به بيمارستان، منجر به اجتناب از مراجعه به بيمارستان شده است. اين موضوع باعث از دست دادن زمان ارزشمند درمان و بدتر شدن مشكلات و عوارض مي‌شود. طبق بررسي‌ها در دوران همه‌گيري تعداد مراجعه به بيمارستان به طور قابل توجهي كاهش يافته است.


بر همين اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي البرز با انجام يك مطالعه، تأثير همه‌گيري كوويد-19 بر «مرگ‌هاي درون بيمارستاني» ناشي از اختلالات عصبي و همچنين تأثير عفونت كوويد-۱۹ را بر تمام مرگ‌وميرهاي ناشي از علت خاص و يا سكته را بررسي كردند.


در اين مطالعه 1742 بيمار مورد بررسي قرارا گرفت كه 671 نفر از آن‌ها در طول همه‌گيري كوويد-19 مراجعه كرده بودند و 1071 نفر در دوران پيش از همه گيري به اورژانس مراجعه كرده بودند.


بررسي‌ها نشان داد كه مرگ‌ومير كلي در طول همه‌گيري به طور قابل توجهي بالاتر بود و ميزان مرگ و مير در مبتلايان به كوويد-۱۹ بيشتر اتفاق مي‌افتاد.


به گفته پژوهشگران اين تحقيق؛ در طول همه‌گيري، افرادي كه دچار سكته‌هاي مغزي جزئي و ساير بيماري‌هاي غيرتهديدكننده زندگي بودند، از مراقبت‌هاي بيمارستاني اجتناب كردند كه اين موضوع، منجر به نرخ بالاتر قابل توجه مرگ‌ومير در شرايط بحراني شد. همچنين افزايش بروز سكته مغزي و خون‌ريزي داخل جمجمه‌اي در طول همه‌گيري نيز باعث افزايش قابل توجه مرگ و مير در بيمارستان شده است.


نتايج اين پروژه تحقيقاتي با عنوان «مقايسه ميزان مراجعات و بستري بيماران مغز و اعصاب و فراواني پيامدهاي حاصل و ميزان مرگ‌ومير در دو دوره مشابه زماني پيش از كرونا و پس از كرونا مركز آموزشي درماني شهيد رجايي» در پايگاه نتايج پژوهش‌هاي سلامت كشور منتشر شده و ناهيد عباسي خوش سيرت، سحر محمد پورنامي، مصطفي قرباني، فاطمه رحيمي، نامي محمديان خونسار؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي البرز در انجام آن مشاركت داشتند.


ايمپلنت دندان فوري

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.