راهبرد معاصر - adhd كه به آن اختلال بيش فعالي و كمبود توجه هم گفته ميشود، نوعي اختلال است كه بر رفتار افراد تاثير مي گذارد. افرادي كه مبتلا به اين بيماري هستند نمي توانند به خوبي تمركز كنند و در جمع كردن حواس مشكل دارند. اين افراد بي قرار و حواس پرت به نظر ميرسند. افرادي كه به adhd مبتلا هستند سطوحي از اضطراب، بي خوابي و كم خوابي را تجربه ميكنند و داراي اختلالات خواب هستند.
به گزارش راهبرد معاصر اين بيماري معمولاً از دوران كودكي آغاز ميشود و زماني كه كودك وارد مدرسه ميشود اين اختلال بيشتر خود را نشان ميدهد. چراكه به علت كمبود تمركز و توجه، اين كودكان با افت تحصيلي مواجه ميشوند.
دوران طلايي براي
بهبود بيش فعالي
اختلال بيش فعالي معمولاً در كودكان زير ۱۲ سال ديده ميشود. دوران كودكي، يك دوران طلايي براي بهبود اين اختلال است كه والدين بايد به آن توجه ويژه اي داشته باشند. اگر در زمان كودكي اين اختلال تشخيص داده نشود، ممكن است تا بزرگسالي ادامه پيدا كند و فرد در سنين بالا متوجه وجود آن شود. معمولا با افزايش سن اين اختلال بهتر ميشود. اما اين براي همه صدق نميكند و برخي افراد حتي در بزرگسالي نيز نياز به دارو درماني و يا ساير درمان ها مانند نوروفيدبك دارند.
آمار كودكان بيش فعال
بيش فعالي يكي از شايع ترين اختلالاتي است كه از دوران كودكي آغاز ميشود و تا بزرگسالي هم ادامه دارد. آمارها نشان ميدهد كه ۵ درصد از كودكان و نوجوانان در سراسر دنيا مبتلا به adhd هستند 6.5 درصد بزرگسالان جهان نيز مبتلا به اين اختلال هستند. بيش فعالي در ايران و در ميان كودكان ايراني نيز شايع است. طبق گفته هاي رئيس انجمن روانپزشكي كودك و نوجوان ايران، 7 الي 8 درصد كودكان ايراني دچار اختلال بيش فعالي هستند.
بيشتر بخوانيد : بيش فعالي چيست
اهميت درمان بيش فعالي
افرادي كه دچار اختلال بيش فعالي هستند، معمولاً نمي توانند به مدت طولاني يك جا بي حركت بنشيند و يا روي يك كار تمركز داشته باشند. اغلب آنها فراموش كار هستند، بسيار حواس پرت اند و يا مدام وسط حرف هاي ديگران ميپرند. تمامي اين موارد ميتواند مشكلاتي را در زندگي فرد مبتلا به اين اختلال بوجود بياورد.
دوران طلايي براي بهبود بيش فعالي
متاسفانه اگر اختلال بيش فعالي به درستي و در زمان مناسب درمان نشود ميتواند بر عملكرد كودك در مدرسه، عملكرد كاري در بزرگسالان، عزت نفس و روابط اجتماعي افراد تاثير مخربي بگذارد.
مثلاً كودكي كه داراي نقص توجه است، در برقراي ارتباط با ديگران دچار مشكل مي شود، چراكه نمي تواند اطلاعات را به طور كامل و دقيق از محيط اطرافش دريافت كند. نهايتاً او گوشه گير ميشود و عملا شادي و نشاط در زندگي او كمرنگ تر خواهد شد.
همچنين طبق مطالعه اي كه در سال ۲۰۱۹ انجام گرفت افرادي كه مبتلا به اختلال بيش فعالي هستند سه برابر بيشتر از افراد ديگر احتمال خودكشي دارند و بيشتر از سايرين در معرض افسردگي و عوارض ناشي از آن هستند. بنابراين اگر نمي خواهيد عزت نفس و اعتماد به نفس، شغل و تحصيل فرزند شما تحت تاثير اين بيماري قرار بگيرد، بهتر است كه از دوران كودكي با مراجعه به پزشك، رفتار درماني و ساير روش ها اين اختلال را درمان كنيد./سلامت نيوز
- دوشنبه ۲۶ دی ۰۱ ۲۲:۵۷ ۲۱ بازديد
- ۰ نظر