صبحانه نخوردن كودكان چه دلايلي دارد؟

 

 به گزارش ايلنا، زكريا روحاني متخصص طب ايراني با توضيح در خصوص دلايل صبحانه نخوردن كودكان گفت: گر بدانيم كه مزاج هر كودك چيست شايد آن زمان بسياري از نگراني‌هاي خانواده‌ها در خصوص بي‌ اشتهايي و بي‌خوابي‌هاي فرزندان‌شان كمتر شود.

 
او با اشاره به اينكه يكي از معضلاتي كه خانواده‌ها عموما با بچه‌هاي كوچكتر دارند نخوردن صبحانه است، گفت: در واقع مسئله اين است كه خيلي از اوقات شرايط صبحانه دادن ما به بچه شرايط مناسبي نيست، مثلا بچه صبح مي‌خواهد به مدرسه برود يا تازه از خواب بيدار شده با خواب‌آلودگي مي‌خواهيم به آن صبحانه بدهيم، يكي از موارد اين است كه اصلا بچه در آن زمان اشتها به خوردن ندارد.
 
او گفت: و نكته جالب‌تر اين است كه قبل از غذا خوردن بچه‌ها ورزش يا جست‌وخيز كنند، يعني اجازه دهند بچه كمي فعاليت بدني داشته باشد بعد از اينكه اشتهايش تحريك شد او را سر سفره بنشانند.
 
اين متخصص طب سنتي افزود: بار‌ها ديديم كه بچه‌اي غذا مي‌خورد و بچه ديگري اصلا ميلي به غذا خوردن ندارد يا تفاوت‌هايي كه در خواب بچه‌ها وجود دارد نشان مي‌دهد كه مزاج كودكان از كودكي با هم متفاوت است، ما از ابتدا گرمي و سردي و خشكي و رطوبت را در بچه‌ها داريم، بچه‌هاي خشك ذاتا اشتهاي كمتري دارند لذا مادران نبايد فكر كنند كه بچه مشكل دارد، اگر نمودار‌هاي رشدي او خوب است نبايد نگران باشند، لذا بهتر است خانواده‌ها به مراكز معتبر و كلينيك‌هاي سلامت طب سنتي مراجعه و از همان ابتدا طبق مزاج فرزندشان با او برخورد كنند، چون در اين صورت بسياري از نگراني‌هاي شان هم برطرف مي‌شود.
 
وي با اشاره به اينكه برخي خانواده‌ها در خوراندن مواد مقوي به كودكان وسواس دارند، عنوان كرد: چيزي كه در حال حاضر شاهد آن هستيم چاقي كودكان است چراكه ما خوراكي‌هاي مقوي را بيش از اندازه به كودكان مي‌خورانيم، بچه‌ها در زمان رشد بايد رشد نهال‌گونه داشته باشند يعني اول رشد قدي داشته و در نوجواني به سمت رشد وزني هم بروند.
 
اين متخصص طب ايراني در خصوص خوراكي‌هاي مفيد براي كودكان گفت: شير در كليت خودش خوب است، اما اينكه الزام داشته باشيم كه حتما روزانه بخورند در صورتي كه هيچ ميلي ندارند درست نيست و بهتر است شير به ويژه در فصل زمستان گرم و به همراه هل يا دارچين مصرف شود، مثلا ارده شيره غذاي سالم با خون‌سازي قوي است، تخم مرغ نيز، هم آب‌پز و هم نيمرو براي بچه‌ها خوب است و بهتر تا در برنامه غذايي بچه‌ها مورد استفاده قرار گيرد، املت به همراه گوجه و پياز داغ كم نيز خوب است، نان‌هاي مغزدار، روغني و شيرمال نيز براي بچه‌ها خيلي مفيد است به ويژه اينكه اگر نان‌ها سبوس‌دار باشند.
 
 
روحاني با تأكيد براينكه يكي از معضلات فعلي ما در بحث تغذيه كم شدن سبوس در نان‌هاست، گفت: بهتر است در هفته چند روز به بچه‌ها نان‌هاي سبوس‌دار بدهيم، مصرف كره هم يك يا دو بار در هفته براي بچه‌ها مناسب است، شلغم را نيز به ويژه در فصل زمستان بهتر است در رژيم غذايي بچه‌ها قرار دهيم اين خوراكي را حتي به عنوان غذا هم مي‌توان استفاده كرد و براي فصل زمستان يك خوراكي عالي است، همچنين ترشحات شلغم و عسل براي گلودردها، سرماخوردگي‌ها و خشكي‌هاي ناشي از سرما بسيار خوب است، لبو به اندازه شلغم خاصيت غذايي ندارد، اما يك تصفيه‌كننده خوب است و مي‌توان هفته‌اي يكي دو بار از آن استفاده كرد.
 

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.