متخصص اطفال دانشكده علوم پزشكي لارستان با اشاره به اهميت توجه به بيماريهاي كودكان، گفت: تشنج ناشي از تب يكي از همين موارد بوده كه به تشنجهايي گفته ميشود كه بين سنين ۶ تا ۶۰ ماه (۶ ماه تا ۵ سال) با درجه حرارت ۳۸ درجه يا بالاتر اتفاق ميافتد.
به گزارش ميلادلارستان به نقل از روابط عمومي دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني لارستان، دكتر الهام نيكپندار اظهار داشت: ۲ تا ۵ درصد شيرخواران و كودكاني كه از نظر سيستم مغز و اعصاب سالم هستند، حداقل يك حمله تشنج ناشي از تب را معمولاً تجربه ميكنند.
اين متخصص اطفال با بيان اينكه عوامل ژنتيك در بروز تشنجهاي تبدار تاثيرگذار است، عنوان كرد: تشنج ناشي از تب ساده، خطر مرگ و مير را افزايش نميدهد و در مواردي كه بيمار يك يا بيشتر حمله تشنج ناشي از تب ساده داشته، عوارض درازمدت مشاهده نشده است.
تشنج در كودكان
نيكپندار ادامه داد: تشنج تبدار ساده مكرر، صدمهاي به مغز نميزند و بيماران با تشنجهاي ناشي از تب ساده در مقايسه با ديگر افراد، افزايشي در اختلالات رفتاري، اشكال در عملكرد درسي، كاركرد شناختي يا تمركز نشان نميدهند.
وي افزود: تشنج ممكن است چند ثانيه تا چند دقيقه طول بكشد و اين لحظات براي شما بسيار ترسناك خواهد بود. خوشبختانه اين تشنجها معمولاً بيضرر هستند و مشكل جدي براي سلامتي فرزند شما ايجاد نخواهند كرد.
همچنين بخوانيد: تشنج در كودكان و درمان آن
راهكار مواجهه با كودك دچار تب و تشنج
اين متخصص اطفال در ادامه به بيان چندين راهكار در مواجهه با كودك دچار تب و تشنج پرداخت و گفت: در مواجهه با كودك دچار تشنج، در اولين قدم آرام باشيد و آرامشتان را حفظ كنيد. كودك را در يك بستر و يا بر روي زمين بخوابانيد و در حين تشنج از اعمال هر گونه فشار و نيرو بر كودك تشنجي و همچنين فروكردن انگشت در دهان كودك حين تشنج، پرهيز كنيد.
نيكپندار ادامه داد: كودك را به پهلو قرار داده تا در صورت استفراغ و يا ريزش آب دهان، به گلو برنگردد و موجب خفگي نشود؛ اطراف او را خلوت كنيد و اشيائي را كه ممكن است كودك به آن برخورد كند از وي دور كنيد؛ هر نوع لباسي را از اطراف سر و گردن كودك برداريد.
وي افزود: به رنگ صورت كودك نگاه كنيد تا بتوانيد تنفس او را كنترل كنيد و از صحت تنفس او مطمئن شويد و بلافاصله با اورژانس تماس بگيريد.
مرحله درمان
اين متخصص اطفال با بيان اينكه در صورت مواجهه با تب، موثرترين راه، كنترل آن ميباشد، تاكيد كرد: هميشه داروي تجويزي توسط پزشك (شياف ديازپام) به همراه داشته باشيد تا در صورت وقوع تشنج و زمان بيش از ۵ دقيقه، بر اساس وزن كودك مقدار دوزي كه پزشك تجويز نموده، استفاده نماييد، البته بايد به اين نكته توجه داشت كه اين دارو در پيشگيري از وقوع تب، جايگاهي ندارد و مناسب درمان و پايينآمدن درجه تب ميباشد.
نيكپندار همچنين اظهار داشت: به كودك، مايعات فراوان بدهيد و درمان حمايتي نيز صورت گيرد تا درجه حرارت بدن كودك به حالت طبيعي بازگردد.
- سه شنبه ۰۸ آذر ۰۱ ۲۱:۳۹ ۱۹ بازديد
- ۰ نظر