به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دي نيوز، به گفته محققان، پلاكهاي بتا آميلوئيد و تاو از ديرباز با بيماري آلزايمر مرتبط بودهاند، و همچنين در اكثر افراد مبتلا به سندرم داون تا سن ۴۰ سالگي مشهود هستند.
اين پلاكها و گرهها توسط پريونها ايجاد ميشوند؛ پريونها، پروتئينهاي معمولي هستند كه بدشكل شده و مانند عفونت در مغز پخش ميشوند. به گفته محققان، به نظر ميرسد پريونها در نتيجه وجود بتا آميلوئيد بيش از حد در مغز افراد مبتلا به هر دو بيماري ايجاد ميشوند.
تجزيه و تحليل نمونههاي بافت مغز از ۲۸ فرد متوفي مبتلا به سندرم داون مقادير قابلاندازهگيري از پريونهاي بتا آميلوئيد و تاو را تقريباً در همه آنها نشان داد. بيماران در محدوده سني ۱۹ تا ۶۵ سال بودند.
دكتر «استنلي پروسينر»، محقق ارشد از دانشگاه كاليفرنيا، گفت: «در اينجا ما دو بيماري داريم: سندرم داون و بيماري آلزايمر كه دلايل كاملاً متفاوتي دارند، و با اين حال ما بيولوژي بيماري يكساني را ميبينيم كه واقعاً شگفت انگيز است.»
پروسينر در ادامه افزود: «اين يافته ميتواند بينشي تازه از آلزايمر ارائه دهد و به طور بالقوه منجر به درمان اين بيماري شود.»
وي ميگويد: «از آنجايي كه ما در سنين پايينتر همان آسيبشناسي پلاكها و گرهها را در افراد مبتلا به سندرم داون ميبينيم، مطالعه مغز آنها به ما امكان ميدهد تصوير بهتري از روند اوليه شكلگيري آلزايمر داشته باشيم، قبل از اينكه مغز به خاطر پيري دچار تغييرات پيچيده شود.»
سندرم داون به دليل وجود يك نسخه اضافي از كروموزوم ۲۱ رخ ميدهد. يكي از ژنهاي روي آن كروموزوم، APP، يكي از اجزاي اصلي بتا آميلوئيد را كد ميكند.
به گفته محققان، نسخه اضافي اين ژن باعث ميشود بيماران مبتلا به سندرم داون APP اضافي توليد كنند، كه ممكن است توضيح دهد كه چرا پلاكهاي آميلوئيد در اوايل زندگي در آنها ايجاد ميشود.
به گفته محققان، نتايج نشان ميدهد كه پريونها در انحطاط مغزي كه در سندرم داون ديده ميشود، نقش دارند.
همچنين به نظر ميرسد كه بتا آميلوئيد بيش از حد باعث تشكيل گرههاي تاو ميشود؛ رابطهاي كه مشكوك است اما ثابت نشده است.
- دوشنبه ۰۷ آذر ۰۱ ۱۸:۳۵ ۲۹ بازديد
- ۰ نظر