ديابت در بيماران افسرده ۲ برابر جمعيت عادي است
ايسنا/بوشهر پزشك متخصص بيماريهاي اعصاب و روان گفت: شيوع ديابت در بيماران افسرده حدود ۱.۵ تا ۲ برابر جمعيت عادي است.
دكتر فرزانه باباعلي اظهار كرد: بين افسردگي، اضطراب و بيماري ديابت ارتباط دوطرفهاي وجود دارد به صورتي كه شيوع افسردگي در اين افراد ۱۲ درصد است.
وي تصريح كرد: عموماً افسردگي در هنگام تشخيص اوليه ديابت، هنگام بروز عوارض ديابت (بيحسي، گزگز و مورمور كردن اندامها، مشكلات بينايي …) و يا تبديل درمان خوراكي به تزريقي (انسولين) ديده ميشود.
متخصص بيماريهاي اعصاب و روان با اشاره به اينكه افراد ديابتي مبتلا به افسردگي اغلب جوان، مؤنث، كمتر تحصيلكرده، چاق و سيگاري هستند، عنوان كرد: افسردگي باعث تشديد علائم ديابت، تقويت شكايات درد و مزمن شدن آن و افرايش ده برابري احتمال نقص عملكرد در مبتلايان به ديابت ميشود.
مقالات ديگر: متخصص مغز و اعصاب براي بي خوابي
باباعلي بيان كرد: متأسفانه افسردگي از طريق كاهش انرژي، تمركز و حافظه و انگيزه، باعث كاهش رسيدگي به خود در افراد ديابتي شده و همچنين باعث افزايش هزينههاي درمان و بستري شدن در بخش مراقبتهاي ويژه ميشود كه ميتواند بار مالي براي بيماران به همراه داشته باشد.
وي بابيان اينكه حدود نيمي از موارد مرگ در ديابت به دليل سكته مغزي و قلبي است، گفت: افسردگي ميتواند اين احتمال را بالا ببرد، به همين دلايل غربالگري ازنظر افسردگي در اين بيماران مهم است.
دكتر باباعلي تصريح كرد: اضطراب و حملات هراس ميتواند كنترل ديابت را سختتر كند بنابراين غربالگري افراد ديابتي ازنظر اضطراب بسيار مهم است و بايد جدي گرفته شود.
متخصص بيماريهاي اعصاب و روان با اشاره به اينكه، افراد مبتلا به اختلالات مزمن روانپزشكي (افسردگي، دوقطبي...) به دليل عدم تحرك و فعاليتهاي بدني، مصرف داروهاي روانپزشكي در معرض ديابت، فشارخون و چربي خون قرار دارند، تأكيد كرد: پايش اين بيماران، كسب شرححال شخصي و خانوادگي در مورد ديابت، بيماري قلبي و ساير ريسك فاكتورها مثل سيگار كشيدن و همچنين اندازهگيري منظم وزن، دور كمر، فشارخون، قند و چربي خون در اين افراد مهم است و پزشكان و همچنين مراقبين سلامت و بهورزان بايد به آن توجه داشته باشند.
- دوشنبه ۲۳ آبان ۰۱ ۱۸:۵۳ ۲۳ بازديد
- ۰ نظر