براي به دست آوردن آرامش چه‌كار كنيم؟

براي به دست آوردن آرامش چه‌كار كنيم؟
يك‌ روانشناس گفت:‌ كسي كه آرامش دارد به قدرت دروني خود پي برده است. فردي كه آرامش دارد تمايل پيدا مي‌كند كه تحرك داشته باشد و ديگران را نيز به آرامش برساند و به افراد كمك كند.

بهداشت‌نيوز نوشت:‌ يك‌ روانشناس گفت:‌ كسي كه آرامش دارد به قدرت دروني خود پي برده است. فردي كه آرامش دارد تمايل پيدا مي‌كند كه تحرك داشته باشد و ديگران را نيز به آرامش برساند و به افراد كمك كند.

مهدي اخوان، روانشناس گفت: حال خوب يك واژه كلي است اما اگر بخواهيم از لحاظ علوم شناختي آن را تعريف كنيم به ۴ هورمون‌هاي شادي مي‌گويند كه باعث شادي فرد مي‌شود.

وي ادامه داد:‌ از طرف ديگر در بحث روانشناسي زماني كه ما با مسئله‌اي مواجه مي‌شويم كه با خواسته‌هاي ما تطابق دارد باعث خوب شدن حال ما مي‌شود. ثابت شده كه انسان‌ها از هاله انرژي برخوردارند كه رنگ آن نشان‌دهنده حال انسان هستند. در گذشته زماني كه حال انسان را مي‌پرسيدند منظورشان هاله دور بدن فرد بوده است.

اخوان ادامه داد: هاله‌هاي انرژي با رفتارهاي ما تغيير مي‌كند و براي مثال دروغ گفتن آن را به هم مي‌ريزد. به طور كلي زماني كه ما رفتارهايي مطابق با انرژي مثبت هاله انجام دهيم احساس خوبي خواهيم گرفت و حالمان خوب خواهد شد.

اين روانشناس گفت:‌ روايتي هست كه در آن خانمي كه از لحاظ عرفاني پيشرفت چشمگيري داشت سنگ گران قيمتي در مسير خود پيدا مي‌كند، در ادامه راه خود به نيازمندي برخورد كرد كه از او سنگ گران قيمت را خواست؛ اين زن بدون دلبستگي مادي به سنگ، آن را در اختيار نيازمند گذاشت. اين نيازمند بعد از رفتن خانم به رفتار سخاوتمندانه او فكر كرد و فرداي آن روز زن را پيدا كرد و سنگ را به او بازگرداند. وي به آن خانم گفت كه محبتي كه در رفتار او بود حالش را خوب كرده است و نيازي به آن سنگ ندارد.

وي متذكر شد:‌ حال خوب بسيار مفصل است اما اگر بخواهد به صورت سلامت رواني شكل بگيرد زماني پديد مي‌آيد كه ما ديگر افسردگي و اضطراب نداشته باشيم. متأسفانه امكان حذف حس‌هاي بد از زندگي وجود ندارد در نتيجه ما براي داشتن حال خوب بايد ياد بگيريم چگونه با حس‌هاي منفي روبه‌رو شويم و آن‌ها را كنترل كنيم.

وي گفت: از كارهايي كه من سعي مي‌كنم انجام دهم آن است كه در انتهاي هر روز يك ترازي از خود مي‌گيرم و سنجش مي‌كنم. انسان نبايد به خود دروغ بگويد، تمامي ما در زماني احساس حسادت يا بخل مي‌كنيم كه بايد آن‌ها را بپذيريم و سركوبشان نكنيم.

اين روانشناس خاطرنشان كرد:‌ ما بايد ياد بگيريم چگونه صفات بد خود را شناسايي كنيم تا بتوانيم آنها را بررسي كرده و كنترل كنيم. حال خوب در واقع بين درجه صفر تا صد همواره در حال تغيير است.

مقالات ديگر: بهترين دكتر لمينت دندان در تهران

براي به دست آوردن آرامش چه‌كار كنيم؟

اخوان افزود: ما بحثي بين آسايش و آرامش داريم كه معاني متفاوتي دارند. آسايش توسط چيزهايي مانند خانه و خودروي خوب به دست مي‌آيد اما از طرف ديگر آرامش از مسائل دروني شكل مي‌گيرد و ربطي به محيط ندارد.

وي بيان داشت:‌انسان‌ها از لحاظ روان‌شناختي دو دسته هستند؛ عده‌اي انرژي خود را از محيط دريافت مي‌كنند و ديگران انرژي را از درون خود مي‌گيرند. اگر افراد بتوانند به قدرت دروني خود پي ببرند به آن حال خوب مد نظر مي‌رسند.

اخوان گفت: ما بايد تعريف آسايش و آرامش را در ذهن درست انجام دهيم چرا كه ذهن تعريف‌پذير است. در نتيجه تا زماني كه افراد نتوانند فرق اين دو را براي خود تعريف كنند موفق نمي‌شوند كه به آرامش دست پيدا كنند.

اين روانشناس تصريح كرد:‌ از طرفي تنبلي با آرامش متفاوت است؛ كسي كه آرامش دارد به قدرت دروني خود پي برده است و محدود به آراميدن نمي‌شود. فردي كه آرامش دارد تمايل پيدا مي‌كند كه تحرك داشته باشد و ديگران را نيز به آرامش برساند و به افراد كمك كند.

وي ادامه داد: براي يافتن اين قدرت انسان بايد به درون خود نگاه كند. اگر شما تمامي قوت‌هاي دروني خود را حس كنيد و به آن توجه كنيد مي‌توانيد به قدرت خود دست پيدا كنيد.

مقالات ديگر: متخصص مغز و اعصاب

اين روانشناس متذكر شد:‌در روانشناسي به برقراري ارتباط با قدرت‌هاي دروني ذهن‌آگاهي مي‌گويند كه شما را در زمان حال نگه مي‌گذارد. حال خوب در زمان حال وجود دارد. حضرت علي (ع) مي‌فرمايند بهترين زمان‌ها، زمان حال است. شما همان‌قدر آرامش و حال خوب داريد كه در زمان حال هستيد. تفكر به آينده و گذشته انسان را مضطرب يا اندوهگين مي‌كند.

وي افزود: پيشنهاد مي‌شود در هر لحظه به كارهايي كه انجام مي‌دهيد فكر كنيد و به آن توجه داشته باشيد. براي مثال هنگام ميل كردن غذا به جويدن، طعم و قورت دادن آن فكر كنيد. اين امر نه تنها شما را در زمان حال نگه مي‌دارد بلكه به سمت قدرت دروني هدايتتان مي‌كند.

اين روانشناس گفت: بر همين اساس است كه توصيه مي‌شود هنگام غذا خوردن تلويزيون نگاه نكنيم چرا كه ما را از درك كردن و ارتباط گرفتن با غذاي خود دور مي‌كند و باعث مشكلاتي مانند چاقي مي‌شود.

منبع: https://www.bartarinha.ir/

اخوان افزود:‌ چقدر خوب است كه افراد در پايان سال با خود فكر كنند و رفتارشان را مورد بررسي قرار دهند. افراد بايد ببيند در كجا حال خود را خوب نكردند و با تراز گرفتن از خود مسير هدف سال آينده‌شان را مشخص كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.