يك روانپزشك مطرح كرد؛
نقش كرونا در شيوع بيماريهاي اعصاب و روان
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، از تشديد اختلالات روان بعد از دوران پاندمي كرونا در جهان خبر داد و گفت: ۲۵ درصد جمعيت دنيا، درگير يكي از انواع اختلالات روان است.
به گزارش خبرگزاري مهر، امير ماهورام، با بيان اينكه دسترسي به خدمات سلامت محور در حوزه روان، تنها محدود به مراكز بيمارستاني نميشود، خاطرنشان كرد: ارائه خدمات در سطح بالاتر (جامعه نگر) براي دسترسي راحتتر به خدمات سلامت در دستور كار است.
اين فوق تخصص روانپزشكي، انگهاي اجتماعي و نگرشهاي منفي جامعه به مبتلايان به اختلالات روان را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متأسفانه كليشههاي غلطي كه در جامعه شكل گرفته، مانع از دريافت خدمات سلامت روان در بسياري از افراد ميشود.
مقالات ديگر: در نوار مغز چه چيزهايي مشخص است
ماهورام با تاكيد بر اينكه در بسياري از موارد انگ بيماري از خود بيماري هزينه بيشتري را به فرد و جامعه تحميل ميكند، تقويت فرهنگ انگ زدايي جامعه و افزايش آگاهي افراد و سياستگذاران از بيماريهاي اعصاب و روان را مهمترين اقدام در تأمين سلامت جامعه عنوان كرد.
وي به نقش پاندمي كرونا در شيوع بيماريهاي اعصاب و روان اشاره كرد و افزود: كرونا با ترس و وحشت ابتلاء به اين بيماري، انزوا و كاهش ارتباطات افراد از يكديگر، ايجاد مشكلات اقتصادي و معيشتي و فقدان عزيزان، به ميزان قابل توجهي سلامت افراد را تحت تأثير قرار داد.
اين فوق تخصص روانپزشكي با بيان اينكه در بحرانها و شرايط تنشزا، استرس و نگراني افراد موضوعي طبيعي و نياز به مداخله جدي ندارد، خاطرنشان كرد: اساساً اين موضوع نشانه سلامت روان فرد است كه به اتفاقات اطراف واكنش نشان ميدهد.
ماهورام با تاكيد بر اينكه مشكلات روان زماني كه براي مدت طولاني زندگي طبيعي و انجام فعاليتهاي روزمره را دچار اختلال كند، نياز به مداخله جدي دارد، گفت: اگر فردي نتواند بعد از گذر از يك بحران و يا شرايط تنشزا به زندگي عادي برگردد، بايد توسط پزشك متخصص تحت درمان قرار گيرد.
وي، پيگيري افراطي اخبار ناخوشايند را تهديدي براي سلامت اعصاب و روان دانست و توصيه كرد: گفتگو با متخصص، ايجاد تعاملات اجتماعي، به اشتراك گذاشتن احساسات خود با افراد معتمد به عنوان منابع حمايتي به ميزان قابل توجهي به سلامت روان افراد كمك ميكند.
- دوشنبه ۲۵ مهر ۰۱ ۱۶:۵۰ ۱۲ بازديد
- ۰ نظر